Fossum Gård

FASILITETER

  • Ridehus 22×40 m
  • Utebane ca 30×75 m
  • Ingen rideskole
  • Vaskespilt med varmtvann
  • Solarie
  • Walker med lys
  • Oppvarmet rytterstue
  • Industrivaskemaskin for dekken
  • Romslige luftegårder, og mulighet for flokk på «jordet»
  • Romslige bokser med vinduer og mulighet til å åpne gitteret i døren
stallen

Stallen
Oppe i gamle stallen har vi i ene avdelingen 6 bokser som egner seg for mindre hester, og en avdeling med 7 veldig store bokser. Mens vi nede i ridehallbygget har 21 store bokser, fordelt på 2 stallganger på hhv 9 og 12 bokser. I de sistnevnte det er mulig å åpne gitteret i døren så hestene kan se ut i gangen. Det at stallene består av flere enheter gjør at det ikke er for mye trafikk på hvert sted til enhver tid og vi har derfor et veldig rolig stallmiljø for både hester og ryttere. Alle stallene har brannvarslingsanlegg og god lufting.

Ridehallen

Ridehall
Gården har ridehall på 22×40 meter. Ridehallen har flisbunn som er blandet med fin sand fra geo-pad-underlag, og godt utvalg av hindermatriell. Ridehallen har direkte ankomst fra stallene, som ligger på begge sider, og er derfor et naturlig sentrum på gården. Ridehallen har vanningsanlegg og er meget godt belyst. Vi har ingen rideskole på gården og ridehallen er derfor tilgjengelig for oppstallører til enhver tid. Det er også muligheter for å medbringe egen instruktør dersom dette er ønskelig. Det er også anledning for utenforstående å komme å leie ridehallen hos oss.

Utebane

Utebane
Vi er så heldige å ha en god utebane på ca 30×75 meter plassert sentralt på gården. Ridebanen har jevnt, godt underlag av gummi og sand. Ridebanen har i sommerhalvåret, i likhet med ridehallen, et godt utvalg av hindermatriell som er tilgjengelig til enhver tid.

Gården har svært gode muligheter for den som ønsker å ri på tur. Enten du ønsker å ri en liten tur, en lang tur eller rir på tur i treningsøyemed. Vi har veier, stier og alle muligheter åpne rett utenfor stalldøren. Det er heller ikke nødvendig å ri langs sterkt trafikkerte veier for å komme seg ut på tur.

Walker

Walker / Skrittemaskin
Gården har skrittemaskin som er et tilbud til alle våre oppstallører. Skrittemaskinen har støpt bunn med gummifliser oppå. Maskinen har plass til 6 hester om gangen og kan både brukes av den enkelte etter eget ønske, eller man kan avtale at stallens personale setter hesten i skrittemaskinen på formiddagen på hverdager. Skrittemaskinen vår har lys.

Solarium

Vaskespilt / Solarium
Stallen er utstyrt med eget flislagt vaskespilt med både varmt og kaldt vann. I tillegg til at vi har vaskemuligheter utendørs i sommerhalvåret med kaldt vann. I stallen har vi også et solarium Solariet fungerer ved myntinnkast.

Luftegård

Luftegårder
Fossum Gård har 23 luftegårder og 2 jorder/beiter som er tilgjengelige for gårdens oppstallede hester. Her kan man selv velge om man vil ha hesten alene i luftegården eller om man vil ha den sammen med en eller flere andre hester. Alle hestene har sine faste luftegårder som gjør det enklere for den enkelte å bruke den akkurat når man vil i tillegg til at de som ønsker å holde sin luftegård ren kan gjøre dette. Jordene er for de som ønsker å ha hesten sin i flokk. Her er det gress i sommerhalvåret og masse lekeplass året rundt.

Industri-vaskemaskin
På gården er det en stor industrivaskemaskin for dekken. Vaskemaskinen er tilgjengelig når det måtte ønskes, og poletter kjøpes av stallens personale. Her kan vaskes både dekken, salunderlag, belegg, stallklær og hva man måtte ønske.