/ av /   Nyheter / 0 kommentarer

Velkommen til Fossum Gård

Fossum Gård ligger på Sydskogen, midt mellom Heggedal og Slemmestad. (Ikke langt fra Asker, Røyken, og Drammen) og tilbyr privat oppstalling av alle typer hester.

Her har vi stallplass til over 30 hester i moderne bokser. Alle hestene er daglig ute i romslige luftegårder, eller i flokk på store områder, etter eiers ønske. Gården har alle fasiliteter tilgjengelig, inkludert ridehus, og ingen rideskole, i tillegg til et stort nettverk av turveier i all slags terreng. Det er derfor godt tilrettelagt for å kunne ri og trene hesten sin hos oss, når det måtte passe deg selv. Vi har ukentlige treninger i sprang og dressur, i tillegg til at det også er muligheter for å benytte seg av instruktør etter eget ønske.

Hestene blir godt ivaretatt av blandt annet 2 fulltids ansatte, hvorav minst 1 av de bor på gården. Vi har alltid grovfòr av god kvalitet, med analyse, som inngår i prisen, sammen med kraftfòr og flis. Vi slipper ut og tar inn hestene alle hverdager (helger kan også ordnes), og det er også muligheter for å møkking inkludert, noe som gir deg som oppstallør muligheten til et fleksibelt hestehold uten å måtte i stallen hver eneste dag.

/ av /   Nyheter / 0 kommentarer

Nå er utslipp i helgene inkludert i stalleien!

Etter ønske fra våre oppstallører tilbyr vi fra 1. November 2014 tilbyr vi også utslipp i helgene for alle oppstallører på Fossum Gård, inkludert i stalleien.

Det betyr at vi slipper ut hestene om morgenen, men dere må selv sørge for at hesten din blir tatt inn. Det er også viktig at ingen hester blir stående igjen ute alene. Så om noen tar med nest siste hest inn, så må man også ta med siste hest. Det er også mulig å avtale med helgvaktene at de kan ta inn hestene, for 50 kr pr dag, som tidligere, dersom man ønsker det. Husk derfor å gi beskjed til helgvakten dersom hesten din IKKE skal slippes ut 

Vi håper dette blir tatt godt i mot!

/ av /   Nyheter / 0 kommentarer

Ledig lærlingplass

Vi har ledig plass for lærling innen hestefaget på Fossum Gård.

Gode betingelser, mulighet for å medbringe egen hest og bo på gården. Du vil jobbe sammen med en annen lærling til daglig, samt at arbeidet vil bli bistått og tilrettelagt av oss, mtp en fremtidig eksamen. Alle tidligere lærlinger har bestått eksamen, 2 av 3 med beste karakter.

Ta kontakt ved interesse. Johanna@fossumgard.no / tlf 92 80 78 30.

/ av /   Nyheter / 0 kommentarer

Ønsker du å ri i ridehallen eller på utebanen vår?

Som utenforstående er du hjertelig velkommen til å bruke ridehuset og utebanen på Fossum Gård. Vi leier ut på «timebasis» (dvs. men betaler for hver gang), eller på månedsbasis, hvor man da kan benytte seg fritt av ridebane og ridehus på lik linje med våre oppstallører. Våre oppstallører vil alltid ha førsterett ved treninger, undervisning o.l.  Ingen ridning på anlegget skal skje uten avtale.

/ av /   Nyheter / 0 kommentarer

Vi har fått lys i skrittemaskinen vår!!!

Dette har vi gledet oss til å si lenge: Vi har fått lys i skrittemaskinen vår!!! Så nå kan hestene gå i skrittemaskinen om kvelden uten å snuble rundt i mørket. Det er dessverre ikke til å stikke under en stol at «kvelden» nå begynner omtrent litt før du går hjem fra jobb / skolen om ettermiddagen på denne årstiden…

Lyset er koblet på styringen for skrittemaskinen, og virker derfor bare når maskinen går. På den måten slipper vi at folk glemmer å slå det av o.l.

Lyset har en bryter, den nederst til venstre på kontrollpanelet, denne er merket med Lys av/på. Dersom denne står på «på» så slår lyset seg automatisk på når du starter skrittemaskinen, og det slår seg av igjen når du stopper maskinen. Om det er flere hester der inne og du skal ha ut bare din egen, bruk derfor pauseknappen (trykk på den grønne start-knappen) når du skal ha ut hesten din, istedenfor å stoppe hele maskinen med nøkkelen eller den røde stopp-knappen. Når du så har hentet ut hesten din så trykk bare på den grønne igjen, og maskinen fortsetter der i programmet den var da den ble satt på pause.

En annen ting når man bruker skrittemaskinen, husk å alltid låse igjen døren når du går, selv om det ikke er hester der inne. Ellers blåser den opp og igjen og går i stykker.