Fossum Gård

OPPSTALLING

Som oppstallør på Fossum Gård får du muligheten til å benytte deg av moderne fasiliteter uten å måtte ta hensyn til en rideskole som tar store deler av den beste treningstiden i ridehallen. Hos oss har vi bare oppstalling av private hester, noe som også gir oss muligheten til å la våre oppstallører stå i fokus til enhver tid. Vi ønsker å kunne tilby et moderne treningssenter for ryttere med ulike behov, samtidig som hestenes velferd blir ivaretatt på en best mulig måte. Vi har et voksent og godt miljø blandt våre oppstallører, som representeres i flere grener i hestesporten. Både sprangryttere, dressurryttere, feltrittsryttere og ryttere som liker å kose seg på turer i skog og mark er representert på Fossum Gård.

I grunnprisen er følgende inkludert:
 • Foring 3 ganger om dagen, alle dager
 • Ensilage av god kvalitet, inntil 12 kg (8 for ponni)
 • Utslipp 7 dager i uken
 • Innslipp alle hverdager
 • Ekstra dekken av/på utenpå evt stalldekken ved ut/innslipp
 • Flis inntil 4 trillebårer i uken (3 for ponni)
_MG_3089
IMG_2586

Stallene
Fossum Gård har 2 stallbygninger. Den gamle stallen, som er den opprinnelige driftsbygingen på gården, og den nye stallen som er i ridehusbygget. Totalt har vi plass til 34 hester oppstallet i romslige bokser, fordelt på flere mindre seksjoner. Dette gir et rolig stallmiljø hvor både hester og ryttere trives godt. Den gamle stallbygningen har 13 bokser. 6 mindre bokser som egner seg best for mindre hester, og 7 svært romslige bokser. I tillegg er det svært romslig og luftig i stallen generelt. Den nye stallen består av 2 stallganger som er lokalisert på hver sin side av ridehuset. Her er det romslige bokser, som alle har hvert sitt vindu. Dørene er slik at man kan velge om man vil ha gitteret åpent eller igjen. Mellom hestene er det hele vegger, noe som gjør det enklere å sette sammen ulike hester uten at de krangler. Både nye og gamle stallen har egne oppvarmede salrom, og egne utstyrsrom for oppbevaring av utstyr som dekken etc. Den nye stallen har vifteanlegg som sørger for luftsirkulasjon i stallene døgnet rundt. I de nye stallene er det flere lufteluker slik at heller ikke her blir luften stram og tett.

Fòr og foringer
Vi forer hestene 3 ganger om dagen med både grovfòr og kraftfor. Dette gjøres av stallens personale alle dager, også helligdager, og den enkelte hest får det foret eieren ønsker.

Grovforet vårt er høyensilage av svært god kvalitet, vi har fast leverandør og får fòranalyse hver høst. Vår ensilage er ikke tilsatt syre eller andre konserveringsmidler.

Av kraftfor tilbyr vi Champion Energi, Champion hel havre, Champion knust bygg, Betfiber og Betfòr i grunnprisen. I tillegg kan vi tilby alt kraffòret felleskjøpet leverer, og  man betaler da evt bare det ekstra det koster for de dyrere forslagene som gull, ekstrem m.fl.

20160525_113748

Utslipp
Gården har romslige luftegårder, i tillegg til 2 større områder hvor hestene kan gå i flokk. Hestene slippes ut i luftegård på morgenen (alle dager, også helger) og tas inn igjen til lunsj på hverdager. I helger og på helligdager er den enkelte ansvarlig for å ta inn hesten sin selv, men det kan også ordnes av helgvaktene i helgene. Hos oss har hestene sine faste luftegårder og man kan selv velge om man vil ha hesten sin ute alene, sammen med en eller flere eller om man vil ha den ute i flokk med flere andre på større områder.

Skrittemaskin / Walker
For de som ønsker det tilbyr vi å sette hesten i walker alle hverdager. I tillegg kan du selv benytte walkeren så mye du måtte ønske på egenhånd. Se prisliste for Walker.

Møkking
Møkking på hverdager kan tilbys for de som ønsker det. Enten på fast basis, kun enkelte dager fast hver uke på fast basis eller ved annet fravær som ferier, sykdom etc.

2016-10-27 21.26.32-1

Daglige rutiner på Fossum Gård

 • 07:30 – Frokostforing – Høy og kraftfor
 • 08:30 – Utslipp alle hester (evt walker for de som skal det)
 • 14:00 – Inntak av hester (Ikke helger, se info under «utslipp»)
 • 14:00 – Lunsjforing – Høy og kraftfor
 • 20:00 – Kveldsforing – Høy og kraftfor
20170226_095948_resized

Velkommen som oppstallør på Fossum Gård!